Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разби

...
Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разби
Коментари Харесай

Пътнически самолет с 99 души се разби в жилища в Пакистан

Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разруши в Карачи, заяви Би Би Си. Машината Airbus A320 на " Пакистан интернешънъл еърлайнс "  е паднала върху жилищни здания. Доста от тях са разрушени, излиза наяве от фрагментите, публикувани в обществените мрежи. На мястото на случая се издигат гъсти облаци пушек. Изпратени са избавителни екипи, както и армията, само че няма огромни очаквания да бъдат открити оживели при злополуката. 

Засега не се оповестяват възможните аргументи за авиокатастрофата. От компанията  " Пакистан интернешънъл еърлайнс " обявиха, че водачът е съобщил в контролната кула за  " механически усложнения " със самолета, само че без повече детайлности.

Самолетът е летял от Лахор за Карачи. На борда му е имало 91 пасажери и 8 души екипаж. Разбил се е в близост до интернационалното летище " Джина ", на което е трябвало да кацне. Инцидентът стана няколко дни, откакто Пакистан възобнови търговските полети, спрени поради ковид. В страната се приготвят да отпразнуват края на Рамазана, като доста хората се прибират по родните си места за празника. 

В последните години в Пакистан станаха няколко тежки авиоинцидента, напомня Би Би Си. През 2010 г. аероплан на частната компания Airblue се разруши край Исламабад и погуби всичките 152-ма души на борда - това е и най-смъртоносната авиокатастрофа в историята на Пакистан.  През 2012 година машина Боинг 737-200 на Bhoja Air падна край град Равалпинди поради неприятно време, като починаха 121 души. През 2016 година аероплан на " Пакистан интернешънъл еърлайнс " избухна в пламъци, до момента в който пътуваше към Исламабад, и умъртви 47 души. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР